HOME - Tilbage til START - Tryk her!

Home    weblog    Artikel-oversigt    Artikel-emner   
 
 
 

Artikler & Features opdelt efter EMNE:
Palæstina (Vestbredden & Gaza), Israel, Libanon, Jordan, Syrien, Egypten, m.m.

Mellemøsten

- artiklerne er opført i dato-orden


Hizbolla udbedrer Israels ødelæggelser i Libanon

 -  [Øjenvidnerapport fra Libanon - Hezbollah helps mend divisions]

Sara Flounders
25. september 2006
Hizbollah er ikke til at komme uden om i Libanon, og de er særdeles aktive i oprydning og genopbygning, ligesom de i øvrigt har været siden den forrige konflikt med Israel i 2000. Men mere end noget andet er de ved at udvile til til en social magtfaktor, ikke mindst i kombination med en svag civil regering i Beirut. Hizbollah har dermed udviklet sig til et voksende problem for Israel (og dermed delvis også for USA), ikke pga. organisationens religiøse holdninger, men først og fremmest fordi Hizbollah gradvis udvikler sig til en væbnet national bevægelse. Og er der noget der kan styrke opbakningen bag en sådan bevægelse, så er det de militære resultater, som Hizbollah opnåede under kampene mod Mellemøstens normalt helt enerådige og traditionelt så sejrrige militære styrker fra Israel.

Syd-Libanon - Civilbefolkning i frygt for at blive offer for mere end 1 million ueksploderede småbomber!

 -  [LEBANON: Southerners live in fear of one million cluster bombs]

IRINnews.org
25. september 2006
Efter at de israelske tropper trak sig tilbage fra Sydlibanon, var der bred erkendelse blandt fredsarbejdere om at israelerne havde opført sig aldeles uetisk i kraft af den udbredte anvendelse af klyngebombe de havde gjort anvendelse af, og det blev vurderes at der fortsat var 100.000 ueksploderede genstande tilbage. Omfanget viser sig nu at være langt mere omfattende, og der anslås nu at ligge mere end 1 million ueksploderede småbomber i den sydlige del af Libanon og det er samtidig blevet klart, at 90% af samtlige småbomber er nedkastet inden for krigens sidste 3 døgn på et tidspunkt, hvor områderne stort set mennesketomme. Formålet kunne således udelukkende være at ramme civilbefolkningen, når den vendte tilbage, - og dermed altså rent umiddelbart vurderet en decideret terrorhandling over for den libanesiske civilbefolkning udført af den israelske regering og militær!

Libanon - Tusindvis af ueksploderede bomber ligger og flyder!

 -  [LEBANON: Agencies and others tackle cluster bomb threat]

IRINnews.org
7. september 2006
Jeg ved ikke hvem, der har opfundet "Klyngebomber", men jeg ved at det er Israel, der har spredt dem over store civile områder i Libanon, og nu er bl.a. FN's minerydnings-teams i gang med at fjerne i tudinsvis af ueksploderede småbomber, der alle er livsfarlige at være i nærheden af, når de eksploderer. Indtil videre har FN-teams identificeret 435 lokaliteter med ialt mere end 100.000 småbomber, der hver især blot er på størrelse med et lille batteri til en lommelampe. Siden konflikten er standset er 12 personer dræbt og 61 kvæstet af disse småbomber, men da det blot er muligt for et enkelt minerydningsteam at destruere mellem 50 og 100 småbomber dagligt, vil der gå en rum tid før alle de formede 100.000 eller flere er destrueret.

Iraq & Afghanistan

Workers World (editorial)
12. maj 2005
En meget kritisk amerikansk vurdering af den amerikanske indsats i Irak og Afghanistan.

 


LINKS til "hotte" emner:

 
 


Creative Commons Attribution 2.5 License!
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons Attrib. 2.5 License
© Mogens Engelund, 1999-2006

...tryk på teksten herunder for at sende e-mail til mig!
Hvis du vil sende mig en e-mail, så tryk her!


Opdateret d. 25.9.2006