HOME - Tilbage til START - Tryk her!

Home    weblog    Artikel-oversigt    Artikel-emner   
 
 
 

Artikler & Features opdelt efter EMNE: Afghanistan

Afghanistan

- artiklerne er opført i dato-orden


AFGHANISTAN: High turnout and little violence as nation votes

IRINnews.org
18. september 2005
Afghanistans første valg i 30 år til landets nationale parlament samt til regionale råd foregik søndag (18. september) under national og international bevågenhed. Valget blev holdt under et meget stort tidspres, men alle foreløbige vurderinger melder om et relativt roligt valg med stor valgdeltagelse. Der er stor spænding om udfaldet, om kvindernes rolle samt om mulighederne for at sammesætte en funktionsdygtig demokratisk regering.

AFGHANISTAN: Electorate urged to vote despite risks

IRINnews.org
17. september 2005
Der er mange steder i Afghanistan stor usikkerhed op til søndagens parlaments- og regionalvalg. Der er de sikkerhedsmæssige aspekter, der optager sindene, fordi Taliban har truet med at gennemføre aktioner for at forhindre valgets gennemførelse. Alle myndigheder og andre, der støtter den demokratiske udvikling i Afghanistan anbefaler at møse massivt op til valgstederne, og ikke underkaste sig den pression, som eksempelvis Talibans udtalelser udtrykker.

AFGHANISTAN: Female candidates speak out as campaigning closes

IRINnews.org
16. september 2005
Opstilling af kvinder til parlamentsvalg og regionalråd støder mod mange traditionelle forhindringer. Kun få kvinder har mulighed for at mobilisere de nødvendige ressourcer, men der er positive vurderinger af deres fremtidige politiske funktion.

AFGHANISTAN: Election campaigning ends, voter education continues

IRINnews.org
15. september 2005
Valgkampen er slut for de 2.700 kandidater til de 249 pladser i Underhuset i Parlamentets og for de ca. 3.000 kandidater til pladserne i de 34 regionale råd. Seks kandidater har mistet livet under valgkampen, og kvinderne udgør en bemærkelsesværdig stor andel af kandidaterne, med over 12% af kandidaterne til pladserne i Parlamentet.

Fragments of the “war on terror”

Paul Rogers
25. august 2005
I sin kommentar nr. 200 til globale sikkerhedsmæssige spørgsmål, trækker Paul Rogers fem centrale og kritiske knudepunkter frem fra de første fire år af en lang krig.

AFGHANISTAN: Many candidates still linked to armed groups - report

IRINnews.org
24. august 2005
Der er måske lidt for meget sprængstof i den afghanske valgkamp. Mange af de opstillede kandidaterne har under alle omstændigheder tætte kontakter til bevæbnede grupper. Det har medført en stigende bekymring blandt iagttagere af forberedelserne til valget og af den hidtidige valgkamp.

AFGHANISTAN: Policies in short supply as election campaigning begins

IRINnews.org
17. august 2005
Her en måned før Afghanistans utroligt spændende parlaments- og regionalvalg, er det svært at identificere den enkelte kandidaters politik, som stort set ikke omfatter andet end slagord. Men valgkampen er nu indledt, og de omkring 6.000 kandidater har mulighed for at udnytte landets mere end 70 radio- og TV-stationer til at sprede deres budskaber.

AFGHANISTAN: Election logistics challenge begins

IRINnews.org
10. august 2005
Udfordringerne for den forenede FN-afghanske Management-enhed, der står for næste nåneds parlamentsvalg, er enorme. De logistiske opgaver vurderes til 10 gange så store som ved sidste års præsidentvalg. Valgmaterialer er nu på vej rundt i landet til de 26.000 afstemningssteder.

Afghanistan Elections: Endgame or New Beginning?

ICG (Internationale Crisis Group)
21. juli 2005
Anbefalinger fra International Crisis Group før Parlaments-valg og Regional-valg i Afghanistan i september. Valget til Afghanistans første demokratiske repræsentativt valgte parlament kan blive første skridt henimod en politisk stabilisering af Afghanistan, men en lang række forhold vil komme til at spille en måske afgørende rolle.

Iraq & Afghanistan

Workers World (editorial)
12. maj 2005
En meget kritisk amerikansk vurdering af den amerikanske indsats i Irak og Afghanistan.

 


LINKS til "hotte" emner:

 
 

Creative Commons Attribution 2.5 License - Åbner i nyt vindue!
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons Attrib. 2.5 License
© Mogens Engelund, 1999-2005

...tryk på teksten herunder for at sende e-mail til mig!
Hvis du vil sende mig en e-mail, så tryk her!Opdateret d. 10.9.2006