HOME - Tilbage til START - Tryk her!
Læs også min WEBLOG "Info-BLOG'en" med anderledes nyheder!   
 
 
 

Artikler & Features opdelt efter EMNE:

Ethiopien

- artiklerne er opført i dato-orden


ETHIOPIA: Death toll at 33 on third day of violence in capital

IRINnews.org
3. november 2005
Demonstrationer fortsatte på tredie dag i Ethiopiens hovedstad Addis Ababa, hvor antallet af dræbte nu er 33, mens mere end 150 er kommet til skade. Regeringens nul-tolerance politik har formentlig skærpet voldsomheden i de sammenstød, der har fundet sted mellem sikkerhedsstyrker og tilhængere af oppositionskoalitionen CUD (Coalition for Unity and Democracy).

Fascism in Ethiopia: Meles is Quick to Kill but Defiant to Negotiate!

Network of Ethiopian Scholars (NES) - Scandinavian Chapter
Press Release No. 18

2. november 2005
Ethiopiens magtfulde premierminister Meles Zenawi anvender meget voldelige magtmidler i sine bestræbelser på at imødegå demonstrationer fra tilhængere af oppositionskoalitionen CUD (Coalition for Unity and Democracy), der har nægtet at samarbejde i Parlamentet. Den politiske situation er uoverskuelig med sporadiske sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedssyrker og mange dræbte og sårede.

Defective Constitution, Rigged Parliament, Sabotaged Negotiation, Illegal Government: No alternative to pursuing the Popular Peaceful-Democratic Struggle!

Network of Ethiopian Scholars (NES) - Scandinavian Chapter
Press Release No. 17

20. oktober 2005
The constitution is defective and needs radical revision. The parliament is rigged. A rigged parliament elects an illegal government. Those who congratulate this illegality such as Mr. Blair are becoming thorns on the peoples' genuine ambition to achieve democratic transition. Calling off the strike was a mistake despite what noble intentions the opposition and the foreign mediators may have had. Negotiation must always be based on the manifested backing of the people that the opposition continue to enjoy despite all the difficulties. There can be no negotiation behind the back of the people. The struggle for democracy is open.

No Option Left: Civil Disobedience is Right!

Network of Ethiopian Scholars (NES) - Scandinavian Chapter
Press Release No. 16

2. oktober 2005
De politiske problemer i Ethiopien efter valget i maj forværres i stadig voksende omfang. Oppositionen lægger pres på premierminister Meles Zenawi og regeringskoalitionen EPRDF. Utilfredsheden gærer under overfladen mange steder, og civile ulydighedskampagner er under udvikling i stigende omfang. Demokratier er i krise og frygten for voldelige konfrontationer og reel borgerkrig lurer. Presset fra eksempelvis Tony Blair (som premierminister Meles har tætte politiske forbindelser til) om humanitære og mennesteretslige spørgsmål er helt utilstrækkelige, og derfor anbefaler NES (Network of Ethiopian Scholars), at der nedsættes en national samlingsregering, der kan forberede nye demokratiske valg, der kan skabe fundament for en politisk løsning af den fastlåste situation.

ETHIOPIA: Prime minister brands EU election report "garbage"

IRINnews.org
30. august 2005
Ethiopiens preminister Meles Zenawi affærdiger totalt den ret kritiske rapport, som den EU's valg-observatører har udarbejdet i forbindelse med parlamentsvalget i maj 2005.

ETHIOPIA: Rampant inter-communal clashes in the south and east

IRINnews.org
26. august 2005
Sammenstød mellem Oromo- og Somali-grupper i Ethiopiens sydlige og østlige områder om rettigheder til de livsnødvendige græsningsområder for kvæg. 73 mennesker har mistet livet i år og mere end 85.000 er tvunget på flugt.

ETHIOPIA: Voting largely peaceful in Somali region

IRINnews.org
22 august 2005
Søndag (22. august) gik mere end en million ethiopiere til valg i den fattige Somali region for at vælge 23 repræsentanter til Parlamentet i forbindelse med et meget omdiskuteret parlamentsvalt, der blev afholdt i maj. Dagens valg anses som en strømpil for premierminister Meles Zenawi's løfter om demokratiske reformer.

ETHIOPIA: AU urges political parties to work for unity

IRINnews.org
11. august 2005
Den Afrikanske Union er kommet med en anmodning til alle demokratiske kræfter i Ethiopien om at samarbejde. Opfordringen skal ses som en kommentar til den spændte stemning efter offentliggørelsen af valgresultatet fra parlamentsvalget, som giver den herskende regeringskoalition flertal til at fortsætte endnu en valgperiode. Oppositionen, der stort set vandt rup og stub i Addis Ababa og omegn har gjort indsigelser mod en lang række uregelmæssigheder, samtidig med at de også anklager valgkommissionen for ikke at optræde tilstrækkeligt reutralt.

ETHIOPIA: Opposition rejects final election results

IRINnews.org
10. august 2005
Ethiopiens nationale valgkommission har nu offentliggjort det officielle valgresultat fra 492 valgkredse fra parlamentsvalget den 15. maj. Regeringspartiet EPRDF (Ethiopian Revolutionary Democratic Front) har vundet 296, hvorefter de har sikret sig et flertal på 56% i parlamentet, der ialt udgør 524 pladser (der mangler fortsat afgørelser fra 32 valgkredse, hvor der bl.a. afholdes omvalg). Oppositionen mener ikke resultatet er korrekt og hævder at valgkommissionen har optrådt partisk

ETHIOPIA: Delays in safety nets creating "disaster" - report

IRINnews.org
29. juli 2005
Ethiopien har så sent som under G8-topmødet i 2004 modtaget ros for landets foranstaltninger til at imødegå katastrofer på grund af fejlslagen høst gennem iværksættelse af offentlige beskæftigelsesprogrammer for de dårligst stillede, hvor de får betaling og fødevarebistand (fra EU, USA og Verdensbanken) til gengæld for arbejde. Men roser gror sjældent ind i skyerne, og under en evaluering i maj viste det sig, at kun 11% af de kontante udbetalinger og 44% af fødevarerne rent faktisk nåede dem de var tiltænkt.

ETHIOPIA: Prime Minister meets opposition leaders

IRINnews.org
29. juli 2005
Første møde mellem Ethiopiens magtfulde premierminister, hans regerende koalition og oppositionen efter valget. Mødet var et forsøg på at imødegå en politisk krise efter parlamentsvalget og de voldsomme og brutale bekæmpning af efterfølgende fredelige demonstrationer med mindst 40 dræbte og tusindvis af arrestationer.

ETHIOPIA: Ruling coalition close to winning disputed polls

IRINnews.org
27. juli 2005
Ethiopiens regerende koalition er nu blot 11 mandater fra at have absolut flertal i parlamentet efter valget i maj. Der vil blive afholdt omvalg i 15 valgkredse den 21. august, men oppositionen mener ikke der i tilstrækkeligt omfang er skredet ind over for en lang række indrapporterede uregelmæssigheder i forbindelse med valget.

ETHIOPIA: Waiting for election results

IRINnews.org
22. juli 2005
Mere end 25 millioner ethiopiere gik til parlamentsvalg for to måneder siden, men valgresultatet er stadig ikke offentliggjort. Premierminister Zenawi tabte klart i Addis Ababa, men hævder selv at han har vundet landdistrikterne. I takt med at tiden går, mindskes også tiltroen til Zenawi og til hans troværdighed.

ETHIOPIA: Rural economy threatened by neglect of donkeys]

IRINnews.org
20. juli 2005
I Ethiopiens landbrugsbaserede økonomi er æslet et uvurderligt og uundværligt arbejdsdyr. Billig i drift samt stabil og i stand til at udføre et enormt arbejd når mennesker og varer skal bringes ud til de vidtstrakte landområderne, hvor der ikke er hverken veje eller andre moderne kommunikationsformer. Men den generelle fattigdom rammer også menneskets bedste ven - æslet - der bliver stadig mere overbebyrdet og underernæret.

ETHIOPIA: Election fever grips capital

IRINnews.org
13. maj 2005
En stadig mere udbredt euforisk stemning spredes blandt oppositionen i Ethiopiens hovedstad Addis Ababa i de sidste dage før parlamentsvalget den 15. maj.

ETHIOPIA: Interview with Ana Gomes, EU chief election observer

IRINnews.org
11. maj 2005
Der er grund til bekymring, og der rapporteres om uheldige episoder, men det generelle indtryk er trods alt positivt, udtaler EU's chefobservatør Ana Gomes.

ETHIOPIA: Special report on the Borana

IRINnews.org
26. juni 2002
Rapport fra Yabelo Health Centre i Borana i det sydlige Ethiopien - En sundhedsklinik uden elektricitet, uden vand og uden læger. Sundhedscentret betjener 103.000 mennesker, der ofte vandrer hertil uden udbytte, da der også er mangel på medicinske forsyninger.

ETHIOPIA: Uneasy calm restored in Awasa

IRINnews.org
25. juni 2002
Omfattende protester i Awasa over tiltagende rygter om at regionalhovedstaden skulle flyttes fra Awasa til Aleta Wondo. Mange fra den etniske gruppe Sidama frygtede, at de herved kunne miste deres land. En fredelig protestmarch med 7.000 deltagere blev beskudt af sikkerhedsstyrker, hvorunder mellem 17 og 39 mennesker blev dræbt.

Greens and climate sceptics: coping with the backlash

Julian Baggini
1 - 10 - 2003
A new paper from the Institute for Economic Affairs decries environmental ‘alarmism’ on climate change. For Julian Baggini, this latest anti-green polemic reflects a phase of public debate where the public retreats and the zealots entrench. A more mature, open-minded dialogue is needed.
Læs originalartiklen her

 


Bøger
Her er henvisning
til bøger om Nepal

Rejser
 
 

Creative Commons Attribution 2.5 License - Åbner i nyt vindue!
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons Attrib. 2.5 License
© Mogens Engelund, 1999-2005

...tryk på teksten herunder for at sende e-mail til mig!
Hvis du vil sende mig en e-mail, så tryk her!Opdateret d. 22.12.2005